عمل جراحی زیبایی بینی عروسکی
5 تیر 1396بهترین جراح بینی در تهران
14 تیر 13961- اصولا بینی گوشتی به چه نوع بینی گفته میشود؟
به بینی هایی که پوست روی بینی ضخامت بیش از اندازه داشته باشد، اصولا بینی های گوشتی گفته می شود. در ضورتی که بینی به دو قسمت تقسیم شود، پوست قسمت پائینی آن یا نوک بینی ضخامت بیشتری نسبت به نیمه بالایی خواهد داشت. غدد چربی داخل پوست خیلی مهم هستند ، ضخامت پوست به این غدد بستگی دارد هرچه غدد چربی بزرگتر و بیشتر باشند پوست ضخیم تر به نظر می آید . خصوصیات این پوستها این است که بیش از حد چرب هستند. شاید دانههای سیاه رنگ بر روی پوست قسمت پایین بینی برخی افراد دیده باشید. این دانهها در واقع، چربیهایی می باشند که در هنگام خارج شدن از پوست در مجاورت هوا قرار گرفته اند و به رنگ سیاه در آمده اند. افرادی که پوست چرب و ضخیمی دارند این دانهها بیشتر در آن ها دیده میشود. بنابراین ضخیم بودن پوست بینی یک خصوصیت بینیهای گوشتی است که باعث می شود قسمت پایینی بینی بزرگ و حجیم شود. همچنین سبب افتادگی نوک بینی نیز می شود.
۲- آیا میتوان گفت هر بینی که سر بزرگ یا افتاده دارد گوشتی است؟
خیر. بینیهای گوشتی علاوه بر اینکه سر بزرگ و افتاده ای دارند، پوست چرب ضخیم و متخلخلی هم دارند که اگر بین دو انگشت فشار دهیم، می بینیم که چربی به رنگ سفید به بیرون تراوش میکند. بعضی بینیها دارای افتادگی هستند و یا نوک بزرگی دارند اما پوست آنها نازک یا متوسط است. در بینیهای اینچنینی معمولا غضروفی که در زیر پوست قرار گرفته، بزرگ می باشد و باعث می شود بینی بدشکل شود. اینها با بینیهای گوشتی اشتباه گرفته می شوند. باید دقت داشته باشیم تا بتوانیم بینی گوشتی را تشخیص دهیم با توجه به ضخامت پوست.
۳- آیا این بینیها برای جراحی مناسب هستند؟
چنانچه خواسته باشیم بینی ها را بر طبق ضخامت پوست برای مناسب بودن جهت جراحی درجه بندی نماییم، بهترین و مناسب ترین آن ها، افرادی هستند که بینی با ضخامت متوسط را دارا می باشند. اگر پوست بینی افراد بسیار نازک یا ضخیم باشد جراحی در اینگونه بیماران ، سخت تر می باشد. اجزای زیر پوست بینی، یعنی استخوان و غضروف بینی را شکل خواهند داد، اگر این استخوان و غضروف کمتر یا بیشتر از حد معمول برجسته و مشخص باشند، بینی دارای فرم بدی می شود. در افراد با پوست نازک تر، این اجزاء بیش از حد معول و در آنانکه پوست ضخیم دارند کمتر مشاهده می شود. جراحی در هر دو گروه میتواند باعث شود که شکل بینی را بهتر و زیبا تر شود.
۴-امیدواری در نتیجه بخش بودن جراحی در این نوع بینیها چقدر است؟
بطور کلی تغییر فرم در این بینیها به طور نسبی است، یعنی میتوان امیدوار بود که فرم بینی نسبت به قبل، خیلی بهبود یافته باشد. این بینیها را نمیتوان خیلی کوچک و ظریف نمود چون کار جراحی، عمدتاً بر روی بافت استخوانی و غضروفی انجام خواهد شد و بافت نرم آن مثل پوست خیلی قابل دستکاری نمی باشد. به عبارت دیگر میتوان تا هر قدر که بخواهیم استخوان و غضروف را دستکاری نماییم اما پوست را نمیتوانیم دست بزنیم. در صورتی که استخوان و غضروف بیش از حد برداشته شود، شکل بینی از قبل هم بدتر خواهد شد. بنابرین میتوان گفت که در این بینی ها می توان به فرم دلخواه نزدیک شد ولی نباید انتظار داشت بیش از حد کوچک شوند.
۵- آیا تکنیک جراحی در این بینیها با انواع دیگر تفاوتی دارد؟
بافت استخوانی و غضروفی در بینیهای گوشتی برعکس بیشتر بینیهای دیگر، ضعیفتر می باشد و قادر نیست پوست ضخیم و سنگین را روی خود نگه دارد.حالت کوفته و بد شکل بودن این نوع بینی ها به همین علت می باشد.
بنابراین در جراحی بینی های گوشتی در بیشتر موارد با گذاشتن غصروفهای کمکی یا گرافت، غضروف ها را تقویت می کنیم نه اینکه از آن ها برداریم. با انجام این روش استحکام بینی بیشتر خواهد شد و شکل آن بهتر می شود. معمولا این گرافت ها از داخل بینی همان فرد بیمار برداشته می شود.
۶- آیا میتوان از پوست بینی هم برداشت؟
از خارج بینی نمی توان از پوست برداشت زیرا خط برش روی بینی باقی می ماند اما از داخل می شود پوست را با برداشتن چربی، نازک نمود. البته اگر بیش از حد دستکاری شود خطرناک است و امکان دارد نکروز و به دنبال آن نیز زخم بدفرم (اسکار) ایجاد شود. علاوه بر این، امکان این نیز وجود دارد که چربی ها مجدد تشکیل شوند.
۷- آیا این ادعاهایی که در سال های اخیر مبنی بر کوچک کردن بینی با استفاده از دستگاههایی شنیده میشود، درست است؟
در بینی هایی که پوست نازک یا متوسطی دارند اصلا هیچگونه تاثیری نخواهد داشت، چون مهم ترین اشکال در این نوع بینی ها ( دارای پوست نازک یا متوسط ) این است که استخوان و غضروفی بزرگ و برجسته دارند که فقط با عمل های جراحی اصلاح می شود. طبق مواردی که در بالا گفته شد در بینیهای گوشتی نیز غصروفهای ضعیف باید تقویت شوند. که این مورد هم تنها با جراحی حل می شود. پس استفاده از این دستگاه ها بر روی بینی های گوشتی موثر نخواهد بود.
۸- یکی از نکاتی که در مورد جراحی بینیهای گوشتی گفته میشود، امکان برگشت آن است. این مسأله چقدر صحیح است و چگونه میتوان احتمال آنرا کم کرد؟
احتمال برگشت بسیار کم است چنانچه عمل جراحی به درستی و با دقت انجام شده باشد، چون در بینی گوشتی غضروف ها تقویت می شوند که روشی برگشت ناپذیر و دائمی می باشد. اما مساله ای وجود دارد و آن این است که اگر ضخامت پوست را با برداشتن چربی ها نازک نماییم، امکان دارد مجددا تشکیل شود. البته اقداماتی وجود دارد که اگر بعد از جراحی انجام شوند هم می توان پوست را نازک تر و هم از برگشت آن جلوگیری نمود.
یکی از این روشها تزریق کردن کورتن در لایههای عمیق پوست است. 3 هفته بعد از جراحی می توان از این تزریق ها استفاده کرد و چنانچه نیاز باشد می شود آن را تکرار کرد. در انجام تزریقات باید نهایت دقت را داشت تا عوارضی به وجود نیاید. مواردی مشاهده شده که پوست در یک قسمت بیش از حد نازک شده و یا تغییر رنگ داده است.
روشهای دیگری نیز وجود دارند از قبیل مصرف کرمهای مخصوص و یا ابزارهایی برای تراش دادن پوست که تا حد قابل بسیاری موثر می باشد.
۹- آیا احتمال بروز عوارض در این بینیها از بینیهای دیگر بیشتر است؟
چنانچه تکنیکهای عمل جراحی و مراقبتهای پس از آن با دقت فراوان انجام پذیرد، تفاوتی با دیگر عمل ها نخواهد داشت. اگر درست به توصیه های پزشک عمل کنیم و به موقع مراجعه کنیم، بسیار در گرفتن نتیجه دلخواه موثر خواهد بود.
۱۰- توصیهای برای آنانکه با بینی گوشتی قصد رینوپلاستی دارند؟
هر چقدر اطلاعات این افراد درباره نوع بینی و امکانات جراحی بیشتر باشد میزان رضایت آن ها بیشتر خواهد بود. تغییرات در این بینیها به طور تدریجی و طولانی مدت به وجود می آید پس برای اینکه به نتیجه دلخواه دست پیدا کنند باید حوصله به خرج دهند.
این افراد باید اطمینان داشته باشند که با صبر و حوصله و داشتن اطلاعات کامل و همچنین انتظارات معقول به نتیجه دلخواه خود می رسند.
۱۱-نتیجه جراحی در بینی های باصطلاح گوشتی چگونه می باشد؟
پوست مهمترین عاملیست که محدود کننده در جراحی های بینی می باشد. در حقیقت پوست خط قرمزی برای جراحی بینی است. غیر از موارد اندکی ما هیچ وقت پوست را دست نمی زنیم. در گذشته برخی جراحان برای اینکه پوست را نازک کنند از زیر آنرا تراش میدادن و نازک میکردند. گاهی نتایج این کار بسیار فاجعه بار بود به طور مثال : فرو رفتگی در پوست و یا حتی به از بین رفتن یا نکروز قسمتی از آن. ترمیم کردن تمام قسمت های بینی در جراحی های ارمیمی امکان پذیر می باشد مگر در موارد دارای ضایعات پوستی.در جراحی های جدید بینی های گوشتی هدف اصلی فرم دادن به بینی با افزایش دادن استحکام به اسکلت غضروفی می باشد. با انجام این کار نوک بینی باریک تر و افتادگی آن هم اصلاح می شود. گرچه بافت چندانی از بینی برداشته نمی شود و حتی به آن اضافه نیز می شود، اما باز هم بینی شکیل تر و کوچکتر بنظر خواهد رسید.
۱۲-افراد با بینی گوشتی تا چه میزان میتوانند از نتیجه جراحی انتظار بهبودی داشته باشند؟
چنانچه انتظار این افراد معقول و معمول باشد میتوان به انها نوید داد که بینی خوش فرم و شکیلی را خواهند داشت. آنها نباید به هیچ وجه این انتظار را داشته باشند که بینی آن ها خیلی کوچک و بسیار فانتزی شود.
۱۳-آیا هر بینی گوشتی را می توان عمل کرد؟
بله. چنانچه پوست بسیار چرب و ضخیم باشد که خصوصا آقایان اینطور می باشند ، جراحی بر روی بینی آنان مقدار کمتری به نسبت بقیه تاثیر گدار است و بهتر می دانیم که در ابتدای امر برخی اقدامات پوستی نظیر تراشیدن پوست و یا لیزر را انجام دهد و ضخامت را کمتر نماید سپس به سراغ عمل خای جراحی برود.