عمل جراحی زیبایی باسن تزریق چربی لیفت و پروتز باسن
4 تیر 1396عمل جراحی ابدومینوپلاستی شکم و پهلو
4 تیر 1396انجام دادن عمل جراحی زیبایی سینه، باعث ایجاد تناسب اندام بسیار عالی خواهد شد. جراح زیبایی، با استفاده از تجربه ای که سال ها پیدا کرده و تسلط داشتن بر دانش خود که بروز می باشد و به کار بردن تکنیکهای پیشرفته در بهبود یافتن شکل و ظاهر سینه به آقایان و خانم ها کمک خواهد کرد. پزشک متخصص در عملهای تخصصی جراحی سینه دانش خود که بروز می باشد و تکنولوژی پیشرفته جراحی را با هم به کار میگیرد تا بیماران از به دست آوردن نتایج زیبا و طبیعی لذت ببرند. علاوه بر این آقایانی که دارای مشکل بزرگی سینه می باشند، میتوانند به متخصص مراجعه کنند تا مشکل خود را رفع کنند و ظاهر عضلانی و مردانه خود را بازیابی کنند. افرادی که به عنوان دستیاران متخصص در مطب حضور دارند با حوصله و لحنی بسیار ساده و روان تمام روشهای جراحی زیبایی سینه را به بیمار توضیح خواهند داد و این توضیحات باعث می شود که بیمار از مزیت ها و خطرها و عوارضی که احتمالا امکان دارد پیش بیاید، آگاه شود.
گونههای متفاوت جراحی زیبایی سینه
بزرگ کردن سینه بانوان
یکی از متداول ترین و رایج ترین جراحی های زیبایی سینه ، عمل بزرگ کردن سینه می باشد که تکنیک های مختلفی برای انجام این عمل وجود دارد اما هدف نهایی همه این روش ها و تکنیک ها یکی می باشد که همان بزرگ کردن سینه است.
پروتز سینه
به جهت اینکه سینه بزرگتر و خوش فرمتر و بهتر به نظر بیاید ، در قسمت سینه پروتز سیلیکونی یا آب نمکی (سالین) قرار داده خواهد شد. محل قرار گیری پروتزها یا در پشت ماهیچههای دیواره قفسه سینه (زیرعضلانی) و یا مستقیماً در زیر بافت سینه (زیرغدهای) می باشد. طریقه وارد شدن پروتزها به بدن به اینصورت می باشد که یا روی کنار سینه برشی ایجاد خواهد شد یا در بخی از موارد اطراف هاله نوک پستان یا زیر بغل برش ایجاد می شود و از طریق این برش ها ، پروتز وارد بدن خواهد شد. البته روشی جدید هم به وجود آمده که در این روش برای اینکه پروتز وارد بدن شود برشی کوچک در نزدیکی ناف ایجاد خواهد شد و پزشک جراح به تصاویر (لوله بلندی که لنز در سر آن قرار می گیرد) توجه می کند و عمل جراحی را انجام می دهد. جراح بعد از اینکه پروتز در محل مورد نظر جراح قرار گرفت سپس آن را با محلول آب نمک پر می نماید.
تزریق چربی
در این نوع عمل جراحی که برای بزرگ نمودن سینه از انتقال و تزریق چربی استفاده می شود، باید جهت برداشتن چربی از قسمت های دیگر بدن ، عمل لیپوساکشن هم انجام شود. چربی که از بدن خود فرد بیمار گرفته می شود بعد از آنکه خالص سازی شد سپس در سینه تزریق خواهد شد.
انجام این عمل برای بانوانی توصیه خواهد شد که نتایج طبیعی را ترجیح بدهند و همچنین قصد دارند سینه را کمی بزرگتر نمایند.
لیفت سینه
برای افرادی که به علت های بارداری، شیردهی و یا بالا رفتن سن سینه هایی شل و افتاده پیدا کرده اند ، عمل جراحی لیفت سینه (ماستوپکسی) انجام خواهد شد. در این عمل با حرکت دادن نوک پستان و هاله اطراف آن و بریدن پوست اضافی ، گردی و انحناء سینه فرم بهتری را پیدا خواهد کرد. بعضی از خانم ها این را ترجیح می دهند که عمل بزرگ نمودن و لیفت سینه هردو همزمان با هم انجام پذیرد تا در اینصورت سینههایی خوش فرمتر، بزرگتر و برجستهتر را دارا باشند. پیشنهاد می دهیم خانم هایی که قصد بارداری مجدد را در آینده دارند و همچنین می خواهند وزن کم کنند فعلا عمل جراحی لیفت سینه را انجام ندهند.
کوچک کردن سینه
برای خانم هایی که سینههایی بسیار بزرگ (مشکل ماکروماستی) دارند، پیشنهاد انجام ماموپلاستی کوچک کردن سینه برایشان بسیار مناسب می باشد.
از جمله دلایلی که جهت کوچک کردن سینه برای چنین بانوانی وجود دارد می تواند چنین مواردی باشد:
تحمل کردن درد، ناراحتیهای عصبی، مشکلات زیبایی، دشواری در انتخاب و خرید کردن لباس، ناتوانی شرکت در فعالیتها و جلب توجه کردن بطور ناخواسته و یا خجالتآور
ترمیم و بازسازی سینه
به طور معمول افرادی که به سرطان و یا بیماری های دیگری مبتلا هستند بعد از اینکه عمل جراحی برداشتن سینه را انجام دادند سپس این عمل به منظور ترمیم سینه انجام خواهد شد. در این عمل هم همچون عمل بزرگ کردن سینه از پروتز جهت به وجود آوردن شکل، فرم و سایز دلخواه استفاده خواهد شد.
ژنیکوماستی
هدف از ژنیکوماستی کوچک نمودن سینه مردانی می باشد که از اینکه سینههایی بسیار بزرگ دارند ناراحت و شرمگین هستند. از تکنیک های کوچک نمودن سینه می توان لیپوساکشن، بریدن بافت غدهای اضافی یا ترکیبی از این دو روشرا نام برد. چنانچه ژنیکوماستی به وسیله یک جراح پلاستیک زبده و مهارت دیده انجام شود، عمل کاملاً ایمن و تاثیرگذار خواهد بود و اصلاح مورد نظر به خوبی انجام خواهد شد.
چگونگی انجام جراحی سینه
متخصص قبل از اینکه عمل جراحی سینه را انجام دهد دستور ماموگرافی یا رادیولوژی را جهت معاینه دقیق سینه را می دهد. به طور معمول داروهایی نظیر آسپرین که داروهای ضد انعقاد هستند و همچنین ایبوپروفن که رقیق کننده های خون می باشند را قبل از عمل جراحی باید قطع کرد طبق دستور پزشک. فرد بیمار که قصد جراحی دارد باید دستور های پزشک خود را راجب نوشیدنیها، غذاها و لباس ها روز عمل رعایت نماید. زیرا این عمل جراحی عملی سرپایی می باشد، بیمار باید به اتفاق یک همراه مراجعه کند تا او را بعد از انجام عمل به منزلش برساند و چند روزی را در خانه از او مراقبت نماید.
البته به یاد داشته باشید که اگرچه با انجام دادن جراحی زیبایی سینه شکل و ظاهر سینه بهبود مییابد و خوش فرمتر میشود، اما بالارفتن اعتماد به نفس، پایداری عاطفی و احساس رضایت و خشنودی به عاملهای بسیار دیگری نیاز خواهد داشت. پس افرادی که قصد دارند جراحی زیبایی سینه را انجام دهند، باید به یک جراح پلاستیک باتجربه و زبده مراجه نمایند تا در جلسه مشاوره از مزیت های عمل آگاهی یابند و انتظاراتی که از عمل دارند را با جراح خود در میان بگذارند.
پیش آگهی جراحی زیبایی سینه
داشتن پیش آگاهی جراحی زیبایی سینه در بیشتر عملها بسیار عالی می باشد. بیشتر خانم هایی که عمل جراحی زیبایی سینه را انجام می دهند بعد از انجام عمل در مورد شکل ظاهر و اندام خود احساس بهتری را دارا خواهند بود. به طور معمول همه دردها و مشکلات پوستی برطرف خواهد شد. هر چند جای زخمی که بر اثر جراحی می ماند دائمی می باشد، ولی اصولا مشخص نمی شود چون برش در کنار سینه ایجاد خواهد شد و جای زخم به مرور زمان محو میشود.
عوارض
با توجه به اینکه روش های جراحی پیشرفت کرده اند و همچنین اگر مراقبت های بعد از عمل را به نحو احسنت انجام دهیم، احتمال اینکه عوارضی داشته باشیم را تا حد خیلی زیادی کم کرده است. اما باز هم امکان دارد عوارضی نظیر موارد زیر در جراحی زیبایی سینه بروز نماید :
- بیحس نوک پستان ها
- سفت شدن سینه بر اثر ضخیم شدن بافت همبند اطراف پروتز ، شکل آن تغییر خواهد کرد و بیمار احساس درد دارد.
- وجود احتمال پاره شدن یا ترشح داشتن پروتز.
- اثر گذاشتن موج دار شدن پروتز بر صافی پوست .
- یکسان نبودن شکل و اندازه دو سینه در برخی موارد.
- در موقعیت مشابه قرار نداشتن نوک دو پستان .
گاهی پیش می آید که برخی از بانوان بعد از اینکه عمل جراحی زیبایی سینه را انجام دادند، به دلیل اینکه از نتیجه عمل رضایت ندارند و یا بازخورد مناسبی را از اطرافیان مشاهده نکردند دچار احساس سرخوردگی و یاس ناامیدی می شوند.
مراقبت پس از عمل
بیمار بعد از اینکه جراحی زیبایی سینه را انجام داد جهت معاینه و کشیدن بخیهها در زمانی که جراح معین نموده است به او مراجعه نماید. بیماران بعد از جراحی برای اینکه شکل سینهها حفظ شود باید برای مدتی از سینه بند جراحی مخصوص استفاده نمایند. مصرف کردن انواع مسکن برای کم نمودن درد ها موثر می باشد و ماساژ دادن سینه ممانعت خواهد کرد از سخت شدن بافت همبند در اطراف پروتز.
بازسازی سینه با پروتز
برای ترمیم کردن سینه با پروتز، طی انجام عمل جراحی ایمپلنت سینه در محل سینه قرار خواهد گرفت تا شکل و سایز سینه بازسازی شود. این عمل، که در اصطلاح پزشکی به آن ماموپلاستی گفته میشود، اکثرا در قالب قسمتی از جراحی بازسازی سینه بعد از ماستکتومی انجام خواهد شد.
پروتز سینه در این عمل برای اینکه نتیجهای کاملاً طبیعی حاصل شود در فرمها و سایزهای مختلفی عرضه خواهد شد تا . دو نوع پروتز مجود است که در ادامه برای شما نام برده ایم:
- پروتز پر شده با سرم آب نمک (سالین)
- پروتز سیلیکونی
محتوی پروتزهای سالین دارای پوستههای سیلیکونی پر شده با سرم آب نمک می باشد. پروتزهای سیلیکونی هم در حقیقت پوستههای سیلیکونی پر شده با سیلیکون می باشند. جراح پلاستیک به آناتومی و انتظارهایی که بیمارخواهد داشت، توجه می نماید و سپس پروتزی را که مناسب بیمار باشد، جهت استفاده انتخاب مینماید.
بازسازی اتولوگ سینه (با بافت بدن خود بیمار)
برخلاف پروتز، این عمل بازسازی سینه با بافت بدن خود بیمار، بدین صورت است که : چربی و پوست زنده و قسمتی از ماهیچه از بخش دیگری از بدن خود بیمار گرفته می شود و جایگزین بافت سینهای خواهد شد که در عمل ماستکتومی آن را برداشته اند. بعد از اینکه انتقال و پیوند این بافت به طور موفقیتآمیزی انجام شد سپس پیکرتراشی این بافت صورت می گیرد تا شکل و سایز سینه جدید با سینه دیگر به طور کامل همخوانی داشته باشند و درواقع تقارن برقرار شود.
مزیت های این روش بازسازی سینه به شرح زیر می باشد :
- هیچ جسمی خارجی به بدن بیمار وارد نخواهد شد زیرا از بافت بدن خود بیمار در این عمل استفاده خواهد شد .
- نتایج ماندگاری بالایی دارد. پروتز امکان دارد دچار پارگی شود و نیاز باشد که تعویض و جایگزین شود، در حالی که بافت پیوند زده شده تا پایان عمر آسیبی نخواهد دید.
- اگر این روش جهت بازسازی سینه انتخاب شود، ناحیه اهدا کننده بافت باید در مرحله بعد مشخص شود. در حالت کلی انتقال بافت از ۵ قسمت بدن ممکن می باشد و شکم یا کمر و پشت بدن به طور معمول به عنوان ناحیه اهدا کننده معین خواهد شد.
جراح همه روشهایی که وجود دارد را به بیمار توضیح خواهد داد و در آخر با در نظر گرفتن نیازها و نظر ترجیحی بیمار مناسبترین تکنیک را انتخاب مینماید.
زمانبندی عمل بازسازی سینه
عامل مهم دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد زمانبندی بازسازی سینه می باشد . این جراحی یا همزمان با عمل ماستکتومی انجام خواهد شد یا بعد از کامل شدن عمل.
ترمیم سینه باعث می شود کیفیت زندگی بیمار با افزایش حس اعتماد به نفس و خوشاندام ساختن او، بهتر و بهتر شود.
بازسازی ترکیبی نوک و هاله دور پستان
اکثر بانوان بعد از اینکه بازسازی سینه را انجام دادند سپس تصمیم خواهند گرفت که ترمیم نوک پستان، از جمله تاتوی نوک سینه، را هم به انجام برسانند. تاتوی نوک پستان یا میکروپیگمنتیشن باعث می شود رنگ و تجمع رنگدانههای این ناحیه را تغییر یابد و سینه طبیعیتر به نظر آید.
مراحل و چگونگی انجام جراحی بازسازی سینه
آمادگی پیش از جراحی
برای اینکه جراحی موفقیت آمیزی داشته باشید باید از دستورات پزشک خود درباره آماده شدن برای جراحی و رعایت کردن رژیم غذایی سالم ، بادقت تمام پیروی کنید
این کاملا طبیعی می باشد که نتیجه های بدست آمده از عمل بازسازی سینه در همه افراد یکسان نباشد چرا که شرایط هر بیمار مختص به خودش می باشد. بیمار برای اینکه بتواند بهترین نتیجه را به دست آورد باید از جهت روانی ، آمادگی انجام دادن چند مورد عمل را داشته باشد و همچنین با گروه پزشک و پرستاران که هدفشان معالجه بیمار می باشد، همکاری های لازم را انجام دهد.
دوران بهبود و مراقبت پس از عمل
به طور معمول بیمار بعد از انجام عمل مدت ۴ الی ۵ روز را در بیمارستان بستری خواهد شد تا کاملاً تحت مراقبت قرار گیرد.
معمولا بیماران ناراحتی مختصری را تا مدت یک هفته بعد از پروتز سینه متحمل خواهند شد و سینه مدت دو الی سه روز به لمس کردن حساس می باشد.
ناراحتی و درد اطراف سینه و قسمت اهدا کننده بافت بعد از گذشت دو الی سه هفته تسکین مییابد ، اگر انتقال بافت اتولوگ انجام شود.
متقارن بودن و همخوانی داشتن سینه جدید و قدیم
تا جایی که امکان دارد جراح در عمل بازسازی، سینه جدید را همانند سینه دیگری فرم میدهد. بعضی وقت ها بانوان ترجیح خواهن داد که جراحی بر روی هر دو سینه انجام پذیرد تا کاملا مطمئن شوند هر دو سینه متقارن و یک شکل هستند. در صورت وجود این شرایط عملهای دیگری همچون لیفت سینه برای بزرگتر یا کوچکتر کردن آن انجام خواهد شد. بعضی از بانوان که به سرطان سینه مبتلا می باشند تصمیم می گیرند که هر دو سینه آن ها برداشته شود و دو سینه که بازسازی شده اند جایگزین آنها شود تا احتمال اینکه سرطان بیشتر شود، کاهش یابد.
عوارض و پیامدهای بازسازی سینه
نمی شود که هیچ عمل جراحی عوارض نداشته باشد، البته چنانچه توصیههای پزشک جراح درباره مراقبت کردن قبل و بعد از عمل جراحی رعایت شود، احتمال بروز عوارض را می شود به حداقل ترین رسانید. متخصص در جلسه مشاوره ای که بیمار با تیم پزشکی دارد، بیمار را از همه اثرات جانبی و عوارض احتمالی عمل آگاه می سازند.